torsdag 18. mars 2010

Et korps til forstyrring

Igår var vi på onsdagstrening, vi møtte opp til avtalt tid i parken kl 19, og tror dere ikke hele buekorpset sto der. De så ut som de var ferdig så vi ventet 5 minutter på siden mens de sto og tok farvel med hverandre før vi tuslet forsiktig inn. Selvfølgelig la jeg ikke merke til at han (idioten), som sto 5 meter fra meg oppå snøhaugen, sto med trommer, og satte plutselig igang å hamre på disse, noe som hørtes ut som raketter som gikk av bak oss. Emma skvatt like mye som meg og sto et sekund eller to og lurte på om hun skulle bli redd og flykte eller bli stående, og heldigvis var jeg veldig kjapp i reaksjon og kastet ut en stor pølsebit rett foran henne. Takk og pris så spiste hun den (om hun er for redd vil hun ikke røre de beste godbiter), selv om hun var 20 cm høy og ørene bakover, halen trykt mellom bena og en bust på ryggen. Jaja tenkte jeg, her er det bare å bli stående og dytte på med karbonader og pølser som best jeg kan. Men jammen etter 5 minutter begynte hun å slappe mer av og kunne se litt vekk fra personen også. Mannen pakket sammen og gikk, og de andre hundene med eiere trasket inn på plassen, tid for trening!

Det var som vanlig litt vanskelig i begynnelsen, men hun kom kjapt i fokus idag egentlig. 4 stk fra korpset kom tilbake til parken og stilte seg på haugen i andre enden (50 meter fra oss) og flere stilte seg bak buskene i motsatt ende (50 meter andre veien), og satte igang å spille det de var god på trommene sine. Men jammen gikk treningen bedre og bedre, med så mye bråk at en skulle tro det var nyttårsaften ute, kom Emma i utgangsstilling, tilbø sitt mange ganger og holdt kontakten med meg veldig ofte! 40 min ute i regnet og bråket gikk vi hjem og Susanne og Hakuna ble med inn så de fikk leke litt i varmen.
Jeg er faktisk veldig fornøyd med at Buekorpset sto der, det ble en annerledes men veldig vellykket trening med mange nye, og til tider litt skremmende, forstyrrelser!
-bildene i dette innlegget er fra en tur midt på dagen igår, vi sto her og ventet på boxer Theo og eier Christina, for de to firbente skulle få leke litt sammen i barnehagen.

mandag 15. mars 2010

konkurranselydighet oppstart

Idag har vi vært på første trening på nye kurset og er kjempefornøyd :)

Vi møtte opp en halvtime før så Emma rekker å lande litt før vi skal trene (det er et valpekurs timen før oss så vi fikk fremdeles nok hunder å se på).
Når kurset kom igang begynte vi med såkalte burleker, og heldigvis har jeg trent mye på bur hjemme. Kommandoene har jeg vært litt ukontinuerlig på så der fikk vi begynne som alle andre. Vi sendte de i buret (Emma trengte litt hjelp fra meg) også skulle de bli sittende med buret åpent uansett hva som skjedde på utsiden. FRI er nye kommandoen for å komme ut og da er det leking som gjelder frem til burlekene sitter.

Så gikk vi videre på utgangsstilling med/uten kloss, men vi trenger ikke klossen lenger så vi kjørte helt uten, og det gikk strålende, hun har virkelig skjønt det nå og vi fikk skryt av Siri for at vi hadde løsnet "floken" vi satt i for endel uker siden hvor vi ikke fikk det til uten i det hele tatt.

Vi hadde også litt lineføring med det gikk dårlig, hehe. Emma fulgte meg kun til første klikket også mistet hun fokus og var mer opptatt av å se på alle hundene og folkene som trente rett ved siden av oss. Vi fikk til å gå et skritt men der stoppet det helt (altså ut fra utgangstilling og fremover fortsatt tett ved min venstre side).

Siste øvelse var doggie-zen, altså avstandsbelønning. Her skulle vi gjort hjemmeleksen vår og lært at ingen godbiter som faller/ligger på gulvet/bakken skal røres. Vi har trent endel på omvendt lokking og det har funket veldig bra, iallefall med spiselige greier, men hun merker fort når det er trening og ikke trening (om min brødskive faller på gulvet er den borte ganske kjapt...). Men her idag brukte vi en liten skål til å legge godbitene i, satte skålen ved siden av hunden også må hunden jobbe før den får en kommando som betyr at den får ta godbitene. Vi kjørte på VÆRSÅGOD her og selv om vi de første tre gangene sto og dro hver vår vei, skjønte hun kjapt tegningen. vi kunne bevege oss mange meter unna og hun kom i utgangsstilling eller satte seg ned, og vi klikket vanlig og ga godbit en eller to ganger før jeg sa værsågod og hun spurtet bort. Funket som et skudd og veldig gøy, skal øves mye på!

Vi fikk "Flinkeste hund på trening" tittelen etter treningen og vant en klikker ;) tittelen var den morsomste og jeg ble kjempeglad!

Hjemmelekse: trene på burleker slik at vi kan sende hunden til buret for pauser og at den blir der med døren åpen helt til den får fri-kommando, og dette uansett hva som pågår på utsiden (hunder som trener, leker, mennesker som hoier og skriker eller godbiter som blir kastet rundt).
Også tittet jeg på valpebilder her tidligere idag, herregud så liten og skjønn hun var når hun ble hentet hjem til oss 7 desember, også så stor hun er blitt på bare disse 3 mnd vi har hatt henne. Hun er akkurat fyllt 5 mnd nå (13 mars) og begynner snart bli en stor hund i str (men det er ennå halvannet år til hun kanskje er blitt litt mer voksen) og veide 18 kg nå idag.

-Emma dag 1 hos oss
-Emma dag 3 hos oss; jammen kjekt å ha funnet en storebror her i verden

-Emma, ca 10 uker gammel

onsdag 10. mars 2010

Konsentrasjonsproblemer

Idag pakket jeg treningssekken og tok med hund og et fleecepledd opp på treningsbanen i øyjorden. Det er der det ene valpekurset vårt pågikk og vi hadde den gang store problemer med å få kontakt i det hele tatt. Så, jeg har bestemt meg for å trene mer der oppe alene, uten noen folk eller hunder i nærheten til hun får ned adrenalinet på denne plassen.

Jeg merket fort at forventningene hennes skøt i taket når vi kom ut av bilen for hun ble helt spinnvill og bare spannt rundt og var helt uten styring. Jeg fikk tumlet oss ned på plassen som for det meste var full av snø ennå, men fikk tråkket ned en plass så vi hadde litt rom å trene på. i nesten 20 minutter sto jeg der mens Emma ikke enset meg engang, jeg forsøkte leke litt, gå litt, si navnet hennes, få henne til å lukte på godbitene, men neida, ingen hund hjemme der idag. Jeg fikk vel til 3 klikk for kontakt i løpet av en halvtime og bestemte meg for å gå frem og tilbake på banen med henne til alt ikke var så spennende lenger (håpet jeg iallefall).

Endelig, etter 10 minutters gåing hit og dit hvor eneste kriteriet var at hun ikke skulle dra som om det sto på livet, kunne vi gå tilbake til plassen og trene litt kontakt! YES!!

Etter dette trente vi en 40 minutter ca med en pause i bilen på 5 minutter midt i og mye leking. Vi fikk trent mye kontakt (ble veldig bra på slutten!), lærte inn sitt-kommandoen ute (må læres på nytt på hvert nytt sted for at den skal kunnes), litt omvendt lokking/bli trening, 5 tramp på musematte og utgangsstilling med et par skritt fremover. Jeg fikk ikke et eneste ligg denne gangen, selv om vi trente på et stort fleecepledd i den helt nedtråkkede snøen, men jeg var veldig fornøyd når økten var ferdig. Det var som to forskjellige hunder i løpet av den halvannen timen vi var der ute :)

også avsluttet hun med å gå med kontakt 98% av veien fra banen og opp til bilen, HELT UTROLIG!


Ikveld er det teori for konkurranselydighets kurset, og vi gleder oss villt til å komme igang med organisert trening og håper på at konsentrasjonen skal øke litt og litt i løpet av dette kurset for vi følte vi mistet den mer og mer i løpet av forrige kurs siden valpene hadde leke pauser og de fikk så høy forventning til lekingen at hun bare gikk og ventet på å leke og hadde adrenalinet i topps hele timen, kjempefrustrerende, hehe :P
-en tur i parken for å leke i snøen
-en gjenglemt ullvott ble dagens høydepunkt

-Boxervalp treff; f.v. Milla, Theo, Emma og Theo -Theo og Emma herjet mer enn de andre

tirsdag 2. mars 2010

Dekk

har det ihvertfall sluttet å snø, men det ligger igjen mye overalt og saboterer for trening og turgåing. Det andre valpekurset var ferdig igår men vi kommer nok til å treffes og ha litt utstillingstrening sammen iallefall senere. Det var for det meste teori og mye kjent, men vi fikk hatt en innkalling med 2 andre hunder løs. Først ble hun holdt mens jeg begynte løpe vekk, ropte og hun kom i full fart, dratauet som belønning som vanlig. Andre gangen gjorde vi det samme men da ble hun hos meg også etter hundene kom i full fart forbi, i tillegg avbrøt hun å leke med de andre hundene 2 ganger og kom til meg av seg selv for å leke videre og være med meg! Kjempebra!

For et par dager siden bestemte vi oss for å få inn Dekk, noe vi ikke har øvd på for hun har vært så henslengt hver gang hun legger seg og aldri egentlig tilbudt det i trening. Men etter litt trening på alt hun tilbø seg, ble jeg til slutt stående og ikke klikke for noe, hun ble full av frustrasjon først og prøvde alt hun kunne før hun satte seg ned foran meg og forsøkte stirre meg i senk. sånn sto/satt vi i sikkert 1 minutt før hun la seg ned, klikk-godbit og masse ros! jeg sto stille og ventet på et ligg til og det kom etter 10 sekunder, veldig bra! De neste 10 liggene (med to lekeøkter i mellom såklart) kom på løpende bånd og hun var kjempeflink! Dette gikk over all forventning, hun tok det jo så fort som jeg aldri hadde trodd skulle bli mulig! Så, på 5 minutter lærte vi altså inn at LIGG (kommandoen vil være Dekk når jeg først legger den på) er også en atferd som blir forsterket og som kan tilbys når vi trener. Både i går og idag har hun lagt det til på repertoaret sitt av atferder og den kommer i rekken blant de andre.

-på tur med pipeleke

Det er vel det vi har trent på siste uken omtrent, men også såvidt litt på apport, vi står fremdeles der vi var sist, men hun biter fortere over tauet når jeg fremviser det til henne nå og biter mye oftere ordentlig tak i det istedenfor å bare legge munnen rundt og ikke holde.

Planen fremover er å få inn 2 innkallinger daglig nesten hver eneste dag, for jeg ser at innkallingen er noe vi allerede er flink på og kan bli superflink på! apport må vi fortsette på såklart men også heve kriteriene en god del på hvordan hun ligger for det skal jo være en pen og rask ligg. Eller må jeg nå som jeg har begynt å sette kommando på ting, forsøke å få de til å holde, altså om jeg sier sitt skal hun sitte helt frem til jeg gir en fri-kommando eller en annen kommando selv om jeg beveger meg eller ting skjer rundt.
Akkurat idag sitter vi bare å venter på at klokken skal bli 14, for da har vi kallt inn de vi kjenner med boxervalper til lek og moro i den nedlagte barnehagen! Tinka kunne dessverre ikke komme, men det blir 4 boxervalper alikevel, på samme alder :)


Noen videoer til slutt:

-Musemattetarget har fått opp tempo inne også :)

- et par dekk uten kommando

-Gode venner