mandag 14. juni 2010

En uke etter operasjon

Alt har gått veldig fint, vi holdt henne av de smertestillende så hun skulle avlaste litt selv for den ene kvelden hun gikk på var hun helt ustyrlig. Når hun kjente foten litt selv passet hun på å ikke løpe rundt eller hoppe ned fra sofaen og lande på den og var veldig flink.

-"uff, denne foten..."


På tirsdag tok vi av bandasjen for da hadde den sklidd litt, så da ble det tre netter med en stor skjerm rundt halsen, det var døden syns Emma....

men Såret så veldig fint ut etter bare en dag uten bandasje, og to dager siden var det lukket og tørt. Hevelsen var ganske stor syns jeg (en liten pingpongball) men den også gikk ned litt i løpet av helgen.

-dagen etter vi tok av bandasjen


Idag har vi vært hos veterinæren vår igjen (som samboer fant ut at var den dyreste i Bergen, haha) og han var veldig fornøyd med hvordan det så ut. En uke så er vi klare for å putte henne på tredemøllen i basseng, det blir godt å få henne igang igjen! håper bare hun ikke tar helt av når hun får "bade" ;)

Ellers har jeg fått meg en hest og ri et par dager i uken fremover, det blir kjempekjekt å gjøre noe igjen for jeg også kjeder meg når Emma ikke kan trene så mye.

veide henne idag, 25,5 kg er hun på nå.

treningsmessig har jeg lært henne å plukke opp apportbukken som ligger foran henne når jeg roper på henne, og at hun bærer den helt inn og kommer i utgangsstilling, og slipper ikke før hun får kommando. Vi lærte det igår så det sitter ikke helt hundre, men hun er kjempeflink! :)

-Mamma hadde kjøpt seg bosuball og det var jammen spennende å se henne pumpe den opp!

mandag 7. juni 2010

Operasjonen gikk fint


-"hva mener du operasjon? jeg har ikke tenkt meg tilbake til veterinæren"



-syns veldig synd på seg selv den første kvelden etter operasjonen når hun begynte kjenne det...

på torsdag leverte vi Emma hos veterinæren på morgenen og hentet henne igjen på kvelden. Operasjonen hadde gått veldig bra og veterinæren var veldig fornøyd med det han hadde fått gjort der inne. Kroppen hennes hadde tatt en dårlig løsning på problemet og det var mye ekstra mykvev og ben der som måtte fjernes og beinet måtte pusses og slipes litt. Benbiten ble fjernet og fremtidsutsiktene er veldig gode.


Emma gikk på smertestillende når vi hentet henne så hun var ikke akkurat så forsiktig med foten som ikke skulle belastes, men utover kvelden gikk smertemedisinene ut og hun haltet litt og holdt seg mer i ro.


Nå har det gått flere dager og hun klarer seg fint :) hun kjeder seg nok mye, men vi forsøker gi litt ekstra godbiter (kong med leverpostei og lignende) for at hun skal ha noe å gjøre på iblant. Ellers har den lille bakgården vår blitt "toalett" for henne igjen så hun bare trenger å gå rett utenfor der for å gå på do og vi ikke trenger å gå tur utenfor døren.



skal tilbake til veterinæren om en ukes tid for å fjerne bandasjen og se hvordan det ser ut, imens er hun blid og glad.


-hvor lenge må jeg sitte her? Jeg vil ut og gå tur sier jeg jo!



Forresten tror jeg løpetiden kommer etterhvert for jeg syns hun er begynt å bli litt hoven bak.




-vi trener fremdeles på å holde forkjellige ting ;)