mandag 15. mars 2010

konkurranselydighet oppstart

Idag har vi vært på første trening på nye kurset og er kjempefornøyd :)

Vi møtte opp en halvtime før så Emma rekker å lande litt før vi skal trene (det er et valpekurs timen før oss så vi fikk fremdeles nok hunder å se på).
Når kurset kom igang begynte vi med såkalte burleker, og heldigvis har jeg trent mye på bur hjemme. Kommandoene har jeg vært litt ukontinuerlig på så der fikk vi begynne som alle andre. Vi sendte de i buret (Emma trengte litt hjelp fra meg) også skulle de bli sittende med buret åpent uansett hva som skjedde på utsiden. FRI er nye kommandoen for å komme ut og da er det leking som gjelder frem til burlekene sitter.

Så gikk vi videre på utgangsstilling med/uten kloss, men vi trenger ikke klossen lenger så vi kjørte helt uten, og det gikk strålende, hun har virkelig skjønt det nå og vi fikk skryt av Siri for at vi hadde løsnet "floken" vi satt i for endel uker siden hvor vi ikke fikk det til uten i det hele tatt.

Vi hadde også litt lineføring med det gikk dårlig, hehe. Emma fulgte meg kun til første klikket også mistet hun fokus og var mer opptatt av å se på alle hundene og folkene som trente rett ved siden av oss. Vi fikk til å gå et skritt men der stoppet det helt (altså ut fra utgangstilling og fremover fortsatt tett ved min venstre side).

Siste øvelse var doggie-zen, altså avstandsbelønning. Her skulle vi gjort hjemmeleksen vår og lært at ingen godbiter som faller/ligger på gulvet/bakken skal røres. Vi har trent endel på omvendt lokking og det har funket veldig bra, iallefall med spiselige greier, men hun merker fort når det er trening og ikke trening (om min brødskive faller på gulvet er den borte ganske kjapt...). Men her idag brukte vi en liten skål til å legge godbitene i, satte skålen ved siden av hunden også må hunden jobbe før den får en kommando som betyr at den får ta godbitene. Vi kjørte på VÆRSÅGOD her og selv om vi de første tre gangene sto og dro hver vår vei, skjønte hun kjapt tegningen. vi kunne bevege oss mange meter unna og hun kom i utgangsstilling eller satte seg ned, og vi klikket vanlig og ga godbit en eller to ganger før jeg sa værsågod og hun spurtet bort. Funket som et skudd og veldig gøy, skal øves mye på!

Vi fikk "Flinkeste hund på trening" tittelen etter treningen og vant en klikker ;) tittelen var den morsomste og jeg ble kjempeglad!

Hjemmelekse: trene på burleker slik at vi kan sende hunden til buret for pauser og at den blir der med døren åpen helt til den får fri-kommando, og dette uansett hva som pågår på utsiden (hunder som trener, leker, mennesker som hoier og skriker eller godbiter som blir kastet rundt).
Også tittet jeg på valpebilder her tidligere idag, herregud så liten og skjønn hun var når hun ble hentet hjem til oss 7 desember, også så stor hun er blitt på bare disse 3 mnd vi har hatt henne. Hun er akkurat fyllt 5 mnd nå (13 mars) og begynner snart bli en stor hund i str (men det er ennå halvannet år til hun kanskje er blitt litt mer voksen) og veide 18 kg nå idag.

-Emma dag 1 hos oss
-Emma dag 3 hos oss; jammen kjekt å ha funnet en storebror her i verden

-Emma, ca 10 uker gammel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar