lørdag 30. januar 2010

Omvendt lokking


-klar til kurs, 6 poser med forskjellig godbiter og 2 tuber...

Kursdag lørdag hos Siris terpet vi videre på kontakttreningen såklart, men også litt på den begynnende "fot" øvelsen. vi har gått fra å gå bakover mens hunden følger oss, til at vi nå snur siden til de mens vi går. Dette funker bare såvidt på trening, og minst like dårlig hjemme. Vi har forsøkt å jobbe med det en god del, men ute er det så mye spennende av lukter og lyder og synsintrykk at hun vil som regel ikke ha godbiter engang, uansett hva det er hun blir fristet med. Det er nok litt alderen, for hun har som sagt kommet i spøkelsesperioden nå og er skeptisk til alt, unger, statuer, hunder, naboen, kost... og bjeffer og bjeffer for å skremme bort det meste, hehe.

Innkallingen gikk kjempebra, men litt mindre fart enn sist, antagelig fordi vi var på et nytt sted igår (parkeringsplass) fordi det hadde kommet så mye snø på treningsbanen.

Vi begynte også med kassemetoden i utgangsstillingen, den sitter supert hjemme men vi hadde ennå ikke tatt den utenfor. Emma skjønte ingenting av den lille klossen hun fikk satt foran seg, haha, hun gravde på den og hoppet rundt den, og så var de andre hundene mer spennende etterpå. Tilfeldig kom et ben oppå, klikk-godbit, også var det som hun skjønte tegningen. Begge bena kom på plass og baken snurret rundt til hun traff benet mitt, jippi! vi kom 2 runder rundt klossen med flere belønninger underveis før hun mistet interessen igjen. Da tok jeg heller opp leken og lekte litt med henne også fikk hun gå bort å hilse på Erika som akkurat hadde kommet (med en Dexter som satt i bilen og ristet av spenning over å snart skulle få komme ut!).

Siste øvelse på kurset var omvendtlokking, her skal godbiten holdes og viftes foran ansiktet deres til de ikke forsøker å ta den, da får de en godbit for det. Denne skal avanseres helt til at hunden sitter/ligger/står og ser på deg selv om det blir kastet baller og leker og pølser og kjøttboller rundt den. cluet er jo at hunden skal forstå at eneste måten å få belønning for, er å unngå å forsøke ta.

-omvendtlokking video1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar