torsdag 15. april 2010

Bli og baklengskjeding av øvelse


Ja påsken er for lengst over, og selv om jeg ikke har skrevet så mye her så har vi trent litt nå og da. Været har vært helt fantastisk og mange varmegrader og strålende sol så treningen har jo vært en stor glede!
Vi har trent endel på BLI øvelser (for det meste sitt siden vi ikke har kommando på ligg ennå). og hun er veldig flink. Emma får sitt kommando og skal holde denne helt til hun får en fri kommando eller jeg gir en ny kommando. Mens hun sitter går jeg 15 meter fra henne og står stille og ser på henne og går tilbake. Vi har også byttet litt på å kalle henne inn til på-plass i utgangsstilling etter hun har sittet og ventet litt også, men vi må nok være litt forsiktig så vi ikke ender opp med at hun bryter "bli" av seg selv fordi hun forventer en innkalling til meg.

Ellers går lineføring bedre og bedre! jeg er veldig fornøyd med denne om dagen, og all treningen i påsken har virkelig vist seg verdt det! hun går fremdeles ikke med kontakt med foten min når vi går, men de gangene hun legger seg til får hun bonus (leke eller mange godbiter etterhverandre) så hun får litt ekstra belønning. Vi har som sagt også fått på en kommando på utgangsstillingen, altså på-plass, men denne trenger vi å trene mer på.

og så var det denne baklengskjedingen av delmomenter til en fullstendig øvelse, det handler om å dele opp en øvelse i flere delmomenter og lære inn den siste først (kjede det sammen, men baklengs). oppgaven til neste kurstime (konkurranselydighetskurset vårt) er challengen å kjede sammen en todelt, men lett øvelse for å få treningen og følelsen av det. Vi valgte noe så greit som musematte target og sitt. Når hun løper bort og tramper på musematten får hun ikke klikk, men kommandoen sitt istedenfor (denne kommandoen er godt innlært nå og funker mer eller mindre overalt og i alle vanlige situasjoner), når hun så sitter får hun klikk og godbit. Dette tok Emma kjempelett, på 3 forsøk hadde hun skjønt det godt og gjorde det nesten perfekt de 3 neste. Nå må vi bare øve på presisjonen med HVOR hun setter seg, hun skal helst sitte på eller inntil musematten, også må vi øke avstanden. Vi begynte jo såklart med at jeg sto 50 cm fra matten, så en meter så 2 meter men vi avsluttet økten der siden vi hadde holdt på i over en time alt.

Vi har hang oss med på en felles halvtimes tur med alle som er med på tirsdagstreningene (åpen trening med instruktør) uken som gikk, det var veldig kjekt for Emma. Særlig siden hun syns noen av hundene (de store) var litt skumle i begynnelsen, men etter noen minutter syns hun det bare var kjempeartig å gå på tur 8-9 hunder og mennesker opp i fjellet :) på "toppen" hadde de et godbitsøk alle sammen med innkast fra alle eieres spennende godbitbager og det var veldig som de jobbet noen av de!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar